Wat is het buitengebied?
In het buitengebied staan de boeken die niet bij een serie horen.

Knuffels voor de toekomst heb ik geschreven nadat ik iemand had leren kennen, die met een voedseltransport naar Kroatie was geweest. Hij heeft me daar heel veel van verteld en ook video-opnames laten zien. Zo is het verhaal over Jelle en zijn vader ontstaan. Sommige dingen zijn verzonnen, zoals de figuur van Jelle. Maar andere dingen, zoals de terugkeer van vader vanwege de sneeuwstormen onderweg, zijn echt gebeurd.
Het boek is bestemd voor kinderen uit de bovenbouw.

De kleurwedstrijd is een gezellig meisjesboek voor de leeftijd van 8-10 jaar.

Dat pikken we niet is een boek voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar, maar geschreven in een eenvoudig leesniveau, AVI 5.
Soms kunnen kinderen van die leeftijd nog niet zo goed lezen en vinden ze de boeken voor hun leeftijd te moeilijk en te dik. Maar wanneer ze een boek pakken, dat wel bij hun leesniveau past, is het weer veel te kinderachtig.
Dit boek gaat over winkeldiefstal en is heel spannend geschreven. Er staan ook veel plaatjes in het boek.
In de bibliotheek heb je vaak nog meer van dit soort boeken. Ze hebben dan een oranje sticker van MAKKELIJK LEZEN.

Brandmerk heb ik geschreven nadat ik in de krant een artikeltje had gelezen over een kind dat zijn handen had verbrand. Net als in mijn boek gaf ook dit kind de schuld aan een ander, terwijl hij zelf met vuur had gespeeld.
Net als het vorige boek is dit boek heel goed te lezen door kinderen uit de bovenbouw die moeite met lezen hebben (AVI 5).

Iedereen is anders is het actieboek van de christelijke kinderboekenmaand 2000 geweest. Het belangrijkste thema van het boek , door eigenzinnig gedrag buiten de groep vallen, sluit heel dicht aan bij het thema van die kinderboekenmaand.
Dit boek is een enorm succes geweest. Ruim 23.000 ex. gingen er over de toonbank. Het wordt op het moment ook veel op scholen gebruikt bij lessen sociale vaardigheid. Dit zijn lessen waarin kinderen leren hoe ze met elkaar om gaan.terug naar de wegwijzer